Saturday 14 July 2012

Marie Lapis Cheesy...

Dessert yang ala2 tiramisu nie bukan sahaja mudah disediakan, tetapi sedap dimakan. Bahan2 nya mudah didapati di kedai2 bakeri  dan pasaraya. Biasanya dessert nie lebih sedap dimakan setelah disimpan dalam peti sejuk semalaman atau sekurang2nya 3-4 jam sebelum dimakan.

Rasanya permintaan untuk lapis cheesy naik mendadak sejak akhir2 ini. Sebab itu jugalah selain daripada ramai yang dah cuba menjualnya, ramai juga yang mengadakan kelas untuk membuat lapis cheesy nie.

Yati teringin juga nak join class lapis cheesy dengan sorang baker favourite Yati tu, tapi terikat dgn sedikit komitmen, jadi Yati pun cuba membuatnya dalam versi sendiri dulu. Well, not badlah... daripada tak mencuba langsung kan... Kalau yang sebenar, fuhhh...! Menggoda mata, meruntun jiwa...
 
 
 
Lapis Cheesy Blueberry...

Lapis Cheesy Orange...

Lapis Cheesy Strawberry...

Lapis Cheesy Chocolate...

Selamat menjamu selera.... :-)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...